Hoorns vitaal

Warenwettelijke naam: Bruin meergranenbrood met zaden, zonnebloempitten, ijzer en vitaminen
€ 4
05

Meergranenbrood gemaakt met volkorenmeel

Variatie
Aantal
Voeg toe aan winkelmand

Productspecificatie

Een meergranenbrood dat méér geeft voor elke dag door toegevoegde vitamines (B1, B2, B12 en C) en ijzer. Een lekkere en eenvoudige manier om dagelijks belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Vezels, vitamines en mineralen zijn belangrijk voor een
goede gezondheid. Het Voedingscentrum beveelt voor een kind in de groei 5-8 boterhammen per dag aan, en voor een volwassene 5-7. Hoorns vitaal bevat als meergranenbrood al veel belangrijke voedingsstoffen. Daar bovenop zijn de drie B-vitamines, vitamine
C en ijzer toegevoegd.

De vitamines van Hoorns Vitaal onder de loep:
Soort Naam: Speelt een rol bij:
--------------------------------------------------------------------------------
- B1 Vitamine Thiamine Goede werking van hart en zenuwstelsel
- B2 Vitamine Riboflavine Gezonde huid en gezond haar
- B12 Vitamine Cabolamine Vorming van gezonde rode bloedcellen
- C Vitamine Ascorbinezuur Goede weerstand en goede opname van ijzer
- IJzer Mineraal IJzer Transport van zuurstof in het lichaam

Seizoenen van assortimenten

Dit product is door assortiment 'Groot brood'
niet leverbaar op 24-12 & 25-12

Allergene stoffen

Gluten Sesam

Bewaaradvies

Houdbaarheid: ca. 3 dag(en).
Er zijn mensen die het lekker vinden brood van 6 dagen oud te eten, maar over het algemeen kan men zeggen dat grootbrood, mits goed verpakt, 3 dagen houdbaar is. Na 3 dagen neemt de smaak en de malsheid van het brood af. De voedingswaarde echter wordt er naarmate brood langer ligt niet minder op. Brood kan het beste bewaard worden in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals. Voor mensen die van brood houden met een krokante korst is het raadzaam het brood in een papieren broodzak te bewaren. Men dient er wel voor te zorgen dat de broodtrommel schoon is, dus zonder kruimels en condens. Tips bij het invriezen van brood: * Haal het brood zo vroeg mogelijk bij de bakker, dan is het super vers, waarna u het zo snel mogelijk in de diepvries legt. * Niet teveel broden in één keer invriezen. * De broden niet tegen elkaar aan in de vriezer leggen, maar zorgen voor voldoende tussenruimte zodat de vrieskoude er goed bij kan komen. * Tijdens het invriezen van het brood de vriezer gesloten houden voor ca. 6 uren. * Niet diverse produkten tegelijk invriezen (bijv. vis,vlees,brood en gebak) Dit kan een nadelig smaakeffect hebben. * Brood gesneden invriezen. * Voor het goed invriezen van brood is een goede vriezer nodig.