Stevig volkorenbrood

1530

€ 1
80

Stevig Volkorenbrood (ook wel Allinsonbrood) is vernoemd naar dr. J.R. Allinson. Oorspronkelijke ingrediënten zijn volkorenmeel, water, zout en gist. Bij de bereiding wordt meer water toegevoegd dan bij gewoon volkorenbrood. Hierdoor ontstaat een mals, stevig en compact brood.



Variatie
Aantal
Voeg toe aan winkelmand

Productinformatie

ook wel Allinsonbrood. Compact volkorenbrood zonder broodverbetermiddel.

Allergene stoffen


Gluten

Bewaaradvies

Houdbaarheid: ca. 4 dag(en).
Bewaartemperatuur: 20 °C
Er zijn mensen die het lekker vinden brood van 6 dagen oud te eten, maar over het algemeen kan men zeggen dat grootbrood, mits goed verpakt, 3 dagen houdbaar is. Na 3 dagen neemt de smaak en de malsheid van het brood af. De voedingswaarde echter wordt er naarmate brood langer ligt niet minder op. Brood kan het beste bewaard worden in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals. Voor mensen die van brood houden met een krokante korst is het raadzaam het brood in een papieren broodzak te bewaren. Men dient er wel voor te zorgen dat de broodtrommel schoon is, dus zonder kruimels en condens. Tips bij het invriezen van brood: * Haal het brood zo vroeg mogelijk bij de bakker, dan is het super vers, waarna u het zo snel mogelijk in de diepvries legt. * Niet teveel broden in één keer invriezen. * De broden niet tegen elkaar aan in de vriezer leggen, maar zorgen voor voldoende tussenruimte zodat de vrieskoude er goed bij kan komen. * Tijdens het invriezen van het brood de vriezer gesloten houden voor ca. 6 uren. * Niet diverse produkten tegelijk invriezen (bijv. vis,vlees,brood en gebak) Dit kan een nadelig smaakeffect hebben. * Brood gesneden invriezen. * Voor het goed invriezen van brood is een goede vriezer nodig.